Skip to main content

You have 0 samples in your bag.

Send me these samples
x1 remove

Journal

Prev Next

Paramount Recreation Club - Bob Barton x Herbert & Mason Architects

Read article
Paramount Recreation Club - Bob Barton x Herbert & Mason Architects

If you’ve visited Sydney in the last year but couldn’t get a room at the Paramount House Hotel, were you really even there? Such is the lament of hip hotel lovers, eager to experience Gourmet Traveller’s 2018 Australian Hotel of the Year.  Set within a 1940s warehouse in Surry Hills, the building was formerly the HQ of Paramount Picture Studios – so it was very cool to see Fibonacci Stone’s ode to the stars, ‘Rocketman’ feature in the hotel’s rooftop recreation club.

A dream-team of Herbert & Mason Architects and Bob Barton (landscape and interiors) collaborated to create the Paramount Recreation Club, ‘a place for fitness, food and drink’.  A pavilion space that inhabits the rooftop, the PRC is a series of open rooms, connected via smaller spaces set amongst the treetops.

According to Bob Barton, “Paramount Recreation Club is about a balance of social, mental and physical health, so our brief became about eliminating everything that is heavy, enclosed or aggressive in the fitness industry, and creating a space that is uplifting and light in its approach. The challenge became about elevating the beauty of the building, maintaining the open vantage of a rooftop, allowing for flexibility of use, and providing practical spaces for the club’s highly variable program.”

Described as being akin to “a cluster of mismatched stars suspended through a milky constellation”, the serene composition of Rocketman features the palest blue base which hosts bursts of white and cool grey marble, perfect for a light, harmonious scheme.

“Fibonacci ‘Rocketman’ was used throughout the rooftop terrace and interior floors with the aim of breaking down the traditional divisions between indoor and outdoor spaces,” says Bob.  “In the bathroom, the tiles continue up the walls, complementing lightweight aluminium joinery and ice-like solid glass bricks. In the landscape a planting palette of cool-hued succulents and cacti sit beside the light blue stone while it receives the shifting shadows of a field of parasols throughout the day“.

“Once again it’s fantastic to see our Fibonacci Stone being specified in award-winning projects Australia-wide,” says Creative Director Michael Karakolis.

 

Photography by Terrance Chin & Tomas Friml